Vierailu asuntomessuilla

Sain käsiini pari lippua tämän vuoden asuntomessuille Porin Karjarantaan. Päivä oli järkyttävän kuuma, jokaiseen mökkiin jouduimme jonottomaan, ampiainen pisti minua ohimoon ja loppua kohden toivoin pääseväni alueelta pois. Ei saa kuitenkaan ymmärtää väärin, pidin kuitenkin vierailuista kodeissa ja uudella asuinalueella.

Kodit ovat hienolla paikalla, Kokemäenjoen rannalla ja olivathan ne komeita taloja. Tämä oli minun ensimmäinen kerta asuntomessuilla ja odotinkin ehkä jotain tajuntani räjäyttävää innovaatiota. Mieleni ei räjähtänyt, höh.

Saan oman kotini kodin tuntuiseksi rustiikilla, retroilulla ja itse tekemällä. Ehkä näiden asioiden vuoksi en bongannut hirveän montaa pytinkiä, jotka olisin omaksi kodiksi mieltänyt. Kuvailinkin paljon yksittäisiä kikkareita, joita voisin omaan kotiin ottaa pölyn kerääjiksi.

Nämä isot saviset kannut (vaikka juomat taitaa tulla pytyistä läpi) olisivat omaankin kotiin sopivat.
Tämä tunnelmavalaisintaideteos miellitty silmääni luonnollisten materiaalien kanssa. Tästä pidin.
Jos kivillä on oikeasti henkilökohtaisesti jotain merkitystä & tunnearvoa, ymmärrän pari gneissiä ikkunalaudalla. Muuten ne toimivat minulle punaisena vaatteena samoin kuin päällekkäin lattialla seinää päin nojaavat taulut/kehykset ja “Carpe diem”-tyyliset sisustustarrat. Koristeellinen kallo oli kiva.
Näitä luurankomallennoksia näin parissa kohteessa. Pidin kovasti.
Tämän messualuulle olevan vanhasta kunnostetun kohteen kattoterassin tulipesä oli historiaa ja tarinaa huokuva yksityiskohta. Tämä ehkä olikin se suurin syy miksi uudet mökit, eivät minulle lämmenneet. Moni näyttäytyi melko persoonattomana ja “tarinallisesti” kokemattomalta.
Olen saunafani ja saunomistilat olivatki poikkeuksetta suosikkejani kohteissa. Sille en lämmennyt että saunojen seinät olivat lasia ja lauteilta oli suora (IHAN SUORA) HD-tason näkyvyys suihkutilaan. “Taidan lähteä nyt pesulle” “Ok, no mä jään vielä ottamaan parit löylyt. Samalla voin sitten tiirailla suoraan kun kuunaat kaikki kehoröörit ja nahkanipukat.” Noh, en tiedä olenko nyt vähän liian siveä ja ajatukseni kanssa yksin.
Asuntomessujen kohde Villa Karhu oli lähes kokonaan sisustettu SPR Kontista löydetyillä kalusteilla. Tämä on tyyli on yksi yhteen oman nykyisen näkemykseni kanssa. Olen yrittänyt olla ostamatta kotoihini mitään uutta.
Villa Karhun huonekalut myydäänkin messujen jälkeen. Tuo punainen lasinen lamppu voisi löytää tiensä minun kirjahyllyyn.

 

Kiitos SPR Kontille messulipuista!