Uudet vanhat tavarat

Silloin tällöin poikkean kirpputoreilla ja huutokaupoissa. Olen tehnyt todella hyviä löytöjä, mutta myös hirvittävän huonoja huutoja, jotka kaduttavat sillä sekunnilla, kun meklarin nuija iskeytyy pöytään. Keskitytään kuitenkin nyt neljään hyvään ostokseen.

Muutama vinkki huutokauppaan:

  1. Vältä huutokaupassa heräteostoksia, joiden hinta menee yli kaksinumeroisiksi.
  2. Päätä jo ennen huutokauppaa ne tavarat, joista ajattelit käydä huutokauppaa.
  3. Huutokaupassa huonekalut ovat paljon edullisempia, kuin esimerkiksi kirpputoreilla.

En ole “hardcore” kirpputorikiertelijä, mutta aina silloin tällöin käyn SPR:n Porin Kontissa. Kyseisessä puljussa hinnat menevät sykleissä. Välillä tavara on mukavan edullista, kun taas aika ajain suolaisen kallista.

Hyvä huuto! Porissa järjestettiin huutokauppa, joka oli järjestäjien ensimmäinen. Meklari oli hieman kokematon ja se kostautui heti. Ihmiset eivät lähteneet mukaan huutoihin ja moni tavara lähti pohjahinnalla (5 eurolla) tai huutoja ei tullut laisinkaan. Itse huusin nämä siniset Oiva Toikan Flora lasit (5 kpl) 25 eurolla.
Muutama vuosi sitten huusin tämän 150 cm korkean peilin. Lähtöhinta oli 4 euroa ja sillä sain myös peilin huudettua. Puukehykset olivat maalattu värillä, jonka sävy oli “tumma kakka”. Raavin kuitenkin helposti maalin pois kehyksistä ja petsasin ne ruskealla petsillä. Hyvä huuto, jolla oli myös käyttöä.
Porin kontissa oli tämä massiivisen kokoinen pullo retrolla kukkakuosilla. Aivan järkyttävä, mutta juuri siksi niin hieno. Lähti mukaani kahdeksalla eurolla. Sopii hyvin Velin puolelle ja on hyvä “jalka” pienelle joulukuuselle ja juhannuskoivuille.
Noh, tämä opetustaulu on tämän nelikon ehkä heikoin ostos. Mutta ostohetkellä olin aivopessyt itseni Netflixin Marco Polo -sarjalla, jossa Kublai Khan oli yski sarjan hahmoista. Minun oli pakko saada taulu mukaani, vaikkakin en osaa sanoa että kuvaako piippu-ukko ollenkaan Khania. Taululla oli hintaa 10 euroa Porin Kontissa.

Nyt kuuntelen: