Uusi sauna

Sauna Velin puolella

Olen sauna-fani. Käyn saunassa silloin kun huvittaa, yksin tai seuran kanssa. Sauna oli yksi ensimmäisistä tiloista, jotka halusin remontoida käyttökuntoon pikinmiten Velin puolella.

Purin vanhat verhoukset saunasta, minkä jälkeen siirryin syrjään ja ystävälliset apujoukot asensivat uudet seinäpaneelit, kiukaan ja lauteet. Velin puolen sauna on ollut kiitettävässä käytössä ja voin sanoa että löylyt ovat melko tiukat. Kyseinen sauna onkin paras kesäisin, kun voi vilvoitella ulkosalla ja samalla kerätä itsensä uuteen löylykierrokseen.

Sauna remontti alkaa
Vanhaa saunaa ei oltu käyetty vuosikymmeniin ja välissä se oli toiminut varastona ja osana isäni verstaan maalaus- ja lakkauspistettä.
Saunaa remointoidaan
Vanhan saunan lauteet olivat noin kahden pyllyn kokoiset, mikä antoi tilaa suihkulle. Remontin hetkellä päätimme että pyhitämme koko tilan lauteille. Nykyisin pesu tapahtuu lauteiden edessä tai ulkona vesikuuppaa käyttäen.
Haapalauteet saunassa
Majavat auttoivait lauteissa. Rantamökillämme nuo suuret “vesirotat” kaatoivat pari isoa haapaa, joista päätimme tehdä haapalankkua. Tuntuu hyvältä pyllyn alla ja näyttää aikas kivalta.
Kiuas saunassa
Pienin mahdollinen kaupasta saatava kiuas, melko kiukkuiset löylyt antaa siitä huolimatta.
Saunassa on ikkuna
Ei ehditty korjaamaan remonttivälineit suojaan, kun laitettiin sauna päälle ensimmäistä kertaa.

Nyt kuuntelen: