Perjantaiehtoon paukku

Monia juhlia olen isännöinyt ja monia booleja olen sekoitellut. Osa on ollut “ihan jees” maultaan. Sitten on ollut niitä, jotka eivät vielä neljännenkään lasillisen jälkeen maistu hyvältä. Kokeilujen jälkeen löysin ja keksin täydellisen reseptin, jonka nyt surutta voin jakaa kaikkien kanssa. Kutsukaamme juomaa perjantaiehtoon paukuksi.

Mitä valmistukseen tarvitaan:

(Koska en ole kyyppari, ei minulla ole myöskään kunnon mittoja)

  • Lasi juomalle
  • Shottilasi mittaukseen (tai oikea viinamitta)
  • Kyykkyvalkkaria (hinnalla ei siis väliä)
  • Pisangin banaanilikööriä
  • Sitruunanmehua
  • Sitruunalimpsaa (jos halutaan makeaa) tai Vichyä (jos halutaan ei niin makeaa)

    Aluksi tarvitaan tietenkin tyhjät lasit. Pohjalle voi lisätä jäitä, jos niitä löytyy käden ulottuvilta.
Mittana minulla on Finlandia Vodkan snapsilasikorkki by Tapio Wirkkala. Sen kaadan puolilleen banaanilikööriä.
Sitten sitruunanmehu, jota kaadetaan sama määrä kuin likööriö. Tässä kuvassa sitruunamehuni näyttää vähän sappinesteeltä, teillä kotona se on varmasti kivemman väristä.
Kyykkyviiniä lisätään kokonainen snapsilasi.
Lopuksi kaadetaan vichy tai limpsa. Mitta tähän oman lasin tai maun mukaan. Yleensä en koristele omaa paukkuani, mutta nyt näin edustuskuvan vuoksi lisäsin reunalla erilaisia vihannesviipaleita.

Nyt kuuntelen: