Olohuone pintaremontin jälkeen

Toukokuussa aloitin olohuoneen pintaremontin, kesäkuussa aloitin sisustuksen ja huonekalujen kärräämisen paikoilleen. Nyt vihdosta viimein voin esitellä lopputulosta.

 

Olohuoneen alkutilanne. Seinillä oli kellertävä, mutta muuten hyväkuntoinen kuviotapetti ja katto oli lakattu puupaneeli.
Melkein koko kodossa on hyvin säilynyt laminaattilattia, joka vaati vain imuroinnin ja pesun.
Koitin onneani ja tein testin. Maalasin vanhan tapetin päälle valkoisella maalilla ja katsoin että pysyykö vuota seinässä kiinni. En sinänsä ole laiska, mutta kyllä helpotti, kun maalattu testivuota pysyi seinässä kiinni ja ei ollut tarvetta lähteä repimään tapettia irti.
Apujoukot auttoivat katon maalaamisessa, jonka jälkeen maalasin itse seinät. Yhden olohuoneen seinän halusin tapetoida ja vanhan tapetin päällimmäinen kerros lähti melko helposti irti vain “repimällä” siististi, ilman liuottimia. Kysyin pintakäsittelijä kaverini mielipidettä siitä kannattaako minun koittaa poistaa tuota tapetista jäänyttä alintapaperi kerrosta, mutta hän suositteli laittamaan uuden tapetin tämän päälle.
Olen tapetoinut kerran elämässäni vuosia sitten ennen tätä pintaremonttia. Joten hirveästi tapetointikokemusta minulla ei ollut. Jännitti ihan kiitettävästi, että sössinkö tapetin ja meneekö hieno paperi hukkaan. Non-woven -tapetin kiinnitys oli kuitenkin melko yksinkertaista ja helppoa, kunhan vain teki sen rauhassa. Lopputuloksesta tuli mainio.
Periaatteni on että ostan mahdollisimman vähän uutta tavaraa kotooni. Nämä työpöydällä olevat matkalaukut löytyi Velin Puolen komeroista. Maapallon olen saanut kouluikäisenä joululahjaksi ja tänne uuteen kotoon se sopii taas.
Heti kun olen julistanut etten ostaisi mitään uutta, en voi olla hehkuttamatta jumppakassia heiluttavaa T-rex -kirjankannatinta, jonka ostin vartavasten ihan uutena nettikaupasta. No mutta vieressä on kuitenkin vanha sikojen siemennyslaukku. Muinoin näissä laukuissa tuli meille hyvin pakatusti nestettä, jonka avulla emakot aloittivat äitiyden. Itse säilytin niissä toimistovälineitä.
Plasma-televisioni rupeaa lehäntelemään kahdeksan vuoden ikää, mutta en voi valittaa, hyvin on palvellut ja palvelee viekäkin. Telkun alla on äidin lahjoitama funkkis-lasivitriini. Keltainen kukkapöytä on huutokauppa huuto, jonka olen maalannut. Huusin näitä pöytiä kolme kappaletta viidellä eurolla.
Olohuoneen verhot ostin uutena, mutta alennuksesta. Tuolivat ovat myös muuttaneet äidin kodista minun kotooni. Alkujaan tuolit kuuluivat mummulleni.
Pyöreä funkkis-kahvipöytä on lähtöisin Velin Puolelta, jossa se oli vain tiellä. Tänne uuteen kotoon se sopii kuin nyrkki silmään.