Ökyrikkaat ritarit

Maaliskuussa piipahdin Dublinissa, jossa ystäväni veivät minut täydellisyyttä hipovaan ravintolaan. Tämä paikka tarjoili koko päivän aamupalaruoka-annoksia. Itse päädyin valitsemaan “French toast & bacon”-annoksen, eli köyhiä ritareita, pekonilla ja vaahterasiirapilla. Mieleni räjähti tästä makuyhdistelmästä.

Suomen päädyssä tein tästä aamupalasta oman version, jota tarjoilin valituille testihenkilöille. Vastaanotto oli ylistävä. “Köyhät ritarit” ovat yleensä makeita, mutta tämä minun versioni on suolainen. Täydellinen viikonloppuaamupalaksi.

Kahden henkilön annokkset:

4 kpl vaaleaa paahtoleipä siivua
3 kpl kananmunaa
Pekonia, niin paljoin kun napa vetää
1 rkl öljyä tai voita paistamiseen
Suolaa
Pippuria
Homejuustoa

Riko munat matalalle lautaselle. Sekoita valkuaiset ja keltuaiset keskenään. Lisää suola ja pippuri, oman maun mukaan.
Laita paahtoleivän palaset uiskentelmaan kananmunan kanssa. Kääntelee palasia puolelta toiselle ja annan kananmunan imeytyä leivän palaan.
Kun leivän palaset ovat uineet hetken kananmunassa, nosta ne haarukalla tai sormilla varovasti paistinpannulle, jossa on tilkka öljyä tai pala voita. Paista leipiä kummaltakin puolelta, niin että niistä tulee kullanruskeita.
Nosta kaksi kaksi leipää päällekkäin lautaselle. Kokoa leipien päälle pekonit ja murustele vielä homejuustoa.
Paistan pekonit yleensä leivinpaperin päällä uunin keskitasossa ja lämpöä on 200 astetta. Tähän riittää 10 minuuttia.
Ja sitten se vaahterasiirappi. Kaada sitä annoksen päälle oman maun mukaan. Itselleni ei ihan tilkkanen riitä, vaan annan kunnon lorauksen leiville. Tämän jälkeen varaudu makuhermojesi räjähdykseen. HUOMENTA!