Keittiö hirsiseinällä

Velin puolen sydän, keittiö, sai hieman odottaa omaa remonttivuoroa. Vessa, sauna, eteinen ja pakari/olohuone saivat uudet ilmeet ensiksi, ennen kuin keittiöstä tehtiin käyttökelpoinen. Toki vieläkään keittiöön ei vettä tule, mutta ruuan valmistus ja tarjoilu onnistuu kyllä.

Tämä oli alkutilanne keittiössä. Loduton näky, myönnetään.
Keittiökin oli toiminut lähinnä varastona ja työhuoneena.
Työsarkaa riitti jo ihan alkusiivouksessa.
Kuvassa näkyvä hirsiseinä oli muutaman seinäpahvikerroksen alla piilossa. Otin pienoisen riskin, kun revin seinää auki. En ollut varma hirsiseinän olemassaolosta, mutta pieni kutina kuitenkin minulla oli. Ja kyllähän sieltä hirttä paljastui. Voin sanoa että olin onnellinen.
VALMISTA! Kun kyse on mökistä, saa ja kannattaa tehdä rohkeita ja hauskoja sisustusratkaisuja. En lähtenyt vaihtamaan keittiön kaappeja sen kummemmin, koska vanhat olivat kuitenkin ihan kunnossa. Valkoinen väri vaihtui vain keltaiseen.
Turkoosi metallinen teline, valkoinen vitriini ja jakkara ovat Ikeasta ostetut. Muuten kaikki keittiön kalusteet ovat löytyneet jo ennestään omasta takaa, kirpparilta tai huutokaupasta.
Hieman jouduin siistimään hirttä kirveellä ja hiomalla, jonka jälkeen “läätsin” sudilla hirsisuojaa pari kerrosta puun päälle.
Hirttä olisi löytänyt enemmänkin ikkunaseinältä, mutta ajattelin tämän yhden seinän riittävän. Kyse on kuitenkin vanhasta mökistä, joten ikkunaseinän kerrokset saivat jäädä pieneksi lämpöeristeeksi, jottei talviset tuulet
Vuosien varrella olen käynyt Reposaaren aallonmurtajalla ja kerännyt varastoon ajopuita. Nyt ne löysivät käyttötarkoituksen, kun käytin niitä seinien listauksessa. Kokonaisuuden näkee parhaiten paikan päällä.
Jostain toisesta projektista minulta oli jäänyt liitutaulumaalia yli. Kaikkien varoituksista huolimatta päätin kokeilla sitä tiskipöytään. Ainakin vielä se on pysynyt siistinä.
Meillä oli varastossa muutama todella kärsinyttä ja puhki-istuttua Artekin Aalto 69 tuolia. Muutama vuosi sitten puukitin ja valkoisen maalin avulla sain niistä itselleni omat tuolit, jotka ovat kulkeneet kanssani muuttoissa.

 

Nyt kuuntelen: